kripto paralarbitcoinvadeli işlemspot işlemcoinlerresimli sözler

En Az Havlayan Köpek Cinsleri Hangileridir? | 10 Köpek Önerisi

En Az Havlayan Köpek Cinsleri Hangileridir? | 10 Köpek Önerisi
15.10.2021
916
A+
A-

Az havlayan köpek cinsleri hakkında edindiğimiz bilgileri bu yazımızda sizlere sunacağız. Apartman dairesinde beslenebilecek köpekler hakkında merak ettiklerinizi bu yazımızda görebilirsiniz.

Havlamayan köpek cinsi yoktur. Köpeklerin havlamasına neden olan birçok faktör vardır. Bir tehlike sezmeleri durumunda, acıktıklarında ya da eğlendiklerinde de köpekler havlarlar. “Havlamayan köpek cinsi hangisidir?” sorusunu sormak aslında yersizdir. Sadece köpeklere doğru zamanda sosyalleştirme eğitiminin verilmesi, daha az havlamalarına yardımcı olabilir.

Bazı köpek cinsleri, doğaları gereği daha az havlarlar. Sosyalleştirme eğitimi ile neredeyse hiç havlamayan köpek haline getirilebilir. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki doğaları gereği köpekler havlamaya meyillidir. Peki, az havlayan köpek cinsleri hangileridir?

En Az Havlayan 10 Köpek Cinsi

Az havlayan köpek cinsleri

Apartman dairesinde köpek beslemeyi düşünüyorsanız az havlaması hem sizin hem de komşularınız için daha iyi olacaktır. Bu yüzden köpek seçimi konusunda dikkatli davranmanızı öneririz. Peki, az havlayan köpekler hangileridir?

1- Akita Inu

Akita Inu

Akita Inu köpek cinsi, sadece tehlike anında sahibini uyarmak ve karşılaştığı tehlikeyi bertaraf etmek için havlar. Hiç havlamayan köpek cinsi yoktur. Akita Inu’lar, doğaları gereği sahiplerini ve birkaç kişiyi kendilerine favori insanlar olarak belirler. İnsanlarla çok sıkı bağ kurabilen bu köpek cinsi erken dönemde sosyalleştirildiğinde daha az havlar.

İlginizi Çekebilir: Düşük Kalorili En İyi Kısırlaştırılmış Köpek Maması

2- Basenji

Basenji

Az havlayan köpek cinsleri arasında yer alan Basenji de yer almaktadır. Aslında bu köpekler havlayamayan köpekler değildir. Sadece diğer köpeklerden farklı olarak ses çıkartırlar. Büyük şehirlerde ya da apartman dairesinde köpek beslemek isteyenler için önerilebilecek en ideal seçeneklerden birinin Basenji cinsi köpek olduğunu bu yüzden kolaylıkla söyleyebiliriz.

3- Saint Bernard

Saint Bernard

Eğitimlerinin zorlayıcı ve büyük cüsseli olmalarına karşın az havlayan köpek cinsleri arasında yer alan Saint Bernard, sadece tehlike sezdiğinde havlayan bir köpek cinsidir.  Sahibine karşı bağlılığı ile bilinen bu köpek türü, geçmişte farklı amaçlar doğrultusunda kullanılsa da günümüzde evde beslenebilecek köpek cinsleri arasında yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir: En İyi Yavru Köpek Maması Önerileri

4- Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Az havlayan köpek cinsleri arasında yer alan Cavalier King Charles Spaniel, ülkemizde de çok fazlasıyla tercih edilen köpek cinsleri arasında yer almaktadır. Bu köpekler de hiç havlamayan köpekler değildir. Başında da dediğimiz gibi hiç havlamayan köpek cinsi diye bir cins yoktur. Cavalier King Charles Spaniel, tehlike anında, sahibinin uzun süre yalnız bırakması halinde gürültücü bir köpek olabilir. Ancak sosyalleştirme eğitimi ile birlikte gerekli ilgi gösterildiğinde daha az havlarlar.

5- Great Dane

Great Dane

Köpek seçimi yaparken az havlayan köpek cinslerinden birini istiyorsanız, kesinlikle tercihleriniz arasına almanızı önerdiğimiz bir diğer köpek cinsi de Great Dane cinsidir. İlk defa köpek sahiplenecekler, bu köpeklerin iri cüsseleri karşısında tedirginlik yaşayabilirler. Ancak bunlar, göründükleri gibi tehlikeli varlıklar değil. Sahiplerine karşı son derece samimi ve sadık olan Great Dane’ler, sadece tehlike anında havlayan köpeklerdir. Yani geçerli bir mazereti olmazsa bu köpekler kolay kolay havlamazlar.

6- Shar – Pei

Shar – Pei

Apartman dairesinde beslenebilecek köpek cinsleri arasında yer alan Shar – Pei, aynı zamanda az havlayan köpek cinsleri arasında da yer almaktadır. Aslında tehlike karşısında son derece tepkili davranabilen bu köpekler, konforları yerinde ise kesinlikle sahiplerini ya da çevrelerini rahatsız etmezler. Erken dönemde Shar – Pei sosyalleştirme eğitimi verilmesi halinde daha az havlarlar.

İlginizi Çekebilir: Deri ve Tüy Hassasiyeti Olan Köpekler İçin En İyi Mama Önerileri

7- Irish Setter

Irish Setter

Az havlayan köpek cinsleri arasında yer alan ve sahipleri ile son derece uyumlu bir şekilde geçinebilen köpek cinslerinden biri de Irish Setter cinsi köpektir. Başında da dediğimiz gibi havlamayan köpek yoktur, sadece bazı cins köpekler diğerlerine göre daha az havlarlar. Irish Setter cinsi köpek de tehlike ile karşı karşıya kaldığında ya da sahibinden yeteri kadar ilgi görmediğinde havlama meyilli bir köpek cinsidir.

8- Bloodhound

Bloodhound

Az havlayan köpek cinsleri arasında yer alan Bloodhound köpeği, erken yaşta eğitildiğinde daha az havlar. Apartman dairesinde beslenebilecek köpekler arasında yer almasının asıl nedeni de budur. Ancak tehlikeli bir durum ile karşılaştığında ya da sahibinin yeteri kadar ilgi göstermemesi halinde gürültücü hayvanlar olabilirler.

9- Rottweiler

Rottweiler

Genellikle görüntüleri itibari ile gürültücü köpekler olarak algılansalar da Rottweiler cinsi köpekler, yaşam alanlarında ses çıkartmayan köpeklerdir. İri cüsseye sahip olmalarından dolayı bu köpeklerin kendilerine olan özgüvenleri fazladır ve bu da az havlayan köpek cinsleri arasına girmesini etkiliyor.

10- Bulldog

Bulldog

Tembel köpekler olarak da bilinen Bulldog cinsi köpekleri, yapıları gereği diğer köpek cinslerine göre daha az havlarlar. Ancak bu köpekler için de sosyalleştirme eğitimi verilmesi gerekir ve bunu erken dönemde gerçekleştirmek son derece önemlidir. Apartman dairesinde beslenebilecek köpekler arasında da yer alan Bulldog’lar, sahipleri ile son derece uyumlu geçinebilen ve çevrelerine karşı saldırgan olmayan köpek cinsleri arasında yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir: Büyümeyen Köpek Cinsleri

Havlamayan Köpek Var mı?

Köpekler, doğaları gereği havlayan hayvanlardır. Şehir hayatına adapte olabilen köpekler daha az havlarlar sadece. Doğru şekilde köpeğinizi eğittiğinizde kesinlikle evde beslenebilecek bir hale getirebilirsiniz. Ancak köpek eğitimi için erken dönemlerden itibaren başlamanız önemlidir. Köpek sosyalleştirme eğitimi verilen köpekler hem az havlarlar hem de hem sahiplerine hem de çevrelerine karşı daha uyumlu hale gelebilirler.

Apartman Dairesinde Beslenebilecek Köpekler Hangileridir?

Az havlayan köpek cinsi arayışında olanların genel sebebi apartman dairesinde beslemek istemeleridir. Yukarıda saydığımız köpek cinsleri, diğer köpek cinslerine göre daha az havlarlar. Apartman dairesi için de bu cins köpeklerden birini tercih edebilirsiniz.

Her köpek havlar, ancak yukarıda saydığımız köpek cinsleri doğaları gereği daha az havlarlar. Ancak bunu “hiç havlamayan köpek cinsi” olarak algılamamanız gerekir. Gerekli sosyalleştirme eğitimini zamanında vermeniz, köpeğin daha az havlamasını etkileyecektir.

En Çok Havlayan Köpek Cinsleri Hangileridir?

Yazımızın en başından beri belirttiğimiz gibi köpeklerin havlamasına neden olan faktörler vardır. Hastalanmaları, tehlike ile karşı karşıya kalmaları, sahiplerine bir zararın dokunması gibi birçok durum, köpeklerin havlamasına neden olur. Fakat yukarıda saydığımız gibi bazı köpekler daha az havlarlar. Bir de çok havlayan köpekler vardır. Eğer apartman dairesinde köpek beslemek istiyorsanız, söyleyeceğimiz bu köpekleri edinmek için biraz daha düşünmenizi öneririz. İşte en çok havlayan köpek cinsleri.

  • Yorkshire Teriyeri
  • Cairn Teriyer
  • Minyatür Schnauzer
  • Batı Highland Beyaz Teriyeri
  • Foksteriyer
  • Beagle
  • Chihuahua
  • Silky Terrier
  • Pekinez
  • Minyatür Poodle
  • Toy Poodle

Neden Bazı Köpekler Daha Fazla Havlar?

Köpeklerin havlaması, doğalarında vardır. Bir tehlike durumu ile karşı karşıya kaldıklarında, sahiplerine zarar iliştiğinde ya da öyle algıladıklarında, bir rahatsızlıklarının olması durumunda köpekler havlarlar. Ancak bazı köpekler, daha fazla havlarlar. Bunu da başka bir şeye bağlamaya gerek yoktur. Çok fazla havlayan köpekler, doğaları gereği havlarlar ya da sahiplerince sosyalleştirme eğitimi verilmediği için her şeye havlayabilirler.

Editör Puanı
Bu yazıyı puanlamak için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 4.5]
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Türkiye'nin en büyük lojistik platformu. Shobiya.com