Binance güvenilir mi konusunda yaptığımız değerlendirmemizi inceleyerek platformu tüm ayrıntılarıyla inceleyebilirsiniz.
Kripto alımında en çok tercih edilen platform, Binance’dir. İşlem hacmine göre en büyük kripto borsaları listesinin ilk sırasında yer alan Binance, 2022 yılında günlük ortalama işlem hacmi $11,061,790,785’tir.
Düşük komisyonlu, hızlı, güvenilir bir platform olmasının ötesinde, kullanıcılarına sağladığı avantajlarıyla öne çıkan Binance, güvenirliği ile de kendinden söz ettirir. Ortalama 876 likiditeye sahip olan Binance, 2022 yılı boyunca ortalama haftalık ziyaret 15,046,498 olarak Coinmarketcap’ta yer verilmiş. 1689 piyasaya sahip olan borsa, 386+ altcoin seçeneği, AED, ARS, AUD, TRY ve 43+ fiat para birimini desteklemektedir.
Borsanın verilerini incelediğimizde son derece hareketli bir platform olduğunu görebiliyoruz. Peki, tüm bunlar Binance güvenilir mi? sorusuna yanıt vermek için yeterli mi? Elbette değil. Bir platformun güvenilir olup olmadığını değerlendirmek için çok daha farklı metrikleri de incelemek gerekir. Komisyon oranları, borsanın varlıkları nasıl koruduğu, bulunduğu ülkede denetlenip denetlenmediği gibi önemli bilgileri de değerlendirmek gerekir.
Bu yazımızda, Binance güvenilir mi?, Binance güvenliği nasıl sağlar?, Binance komisyon ücretleri ne kadar? gibi borsaların güvenirliğini ortaya koyan tüm ayrıntıları ele alacağız.
Konu İçeriği
Kuruluş | 2017 |
CEO | CZ |
Merkez | Çin |
Coin Sayısı | 386+ |
İşlem Hacmi (Günlük) | $11,061,790,785 |
Kullanıcı | 20 milyon + |
Binance, kullanıcı güvenliğini ve varlık güvenliğini sağlamak amacıyla iki faktörlü doğrulama (2FA), SMS doğrulaması ve mail doğrulama gibi güvenlik faktörleri ile varlıklarının korunmasını sağlar. Varlıkların %90’ını soğuk cüzdanlarda tutan platform, olası bir siber saldırı durumunda varlıkların korunmasını sağlar.
Binance güvenilir mi sorusunu cevaplarken bir de Binance cüzdan hesaplarından söz etmek gerekir. Bilindiği gibi kripto para borsaları, aynı zamanda kullanıcıların cüzdanları olarak da kabul edilir. Binance, kullanıcılarının satın alınan kripto para birimlerini tutmalarına izin veren bir cüzdan hizmeti sunar. Fakat platform cüzdanınıza para yatırdığınızda, varlıklarınız üzerindeki kontrolün borsanın elinde olduğu anlamına gelen özel anahtarları elinde tutar.
Binance’da olası bir saldırı durumunda kullanıcı varlıklarının çalınması halinde oluşturduğu güvenli varlık fonu (SAFU) ile kullanıcıların ödemelerini yapar. 2019 yılında uğradığı saldırıda çalınan 40 milyon dolar değerindeki kullanıcı varlıkları da yine bu fon üzerinden karşılanmıştı.
Binance, kullanıcı varlıklarını korumak adına birçok farklı güvenlik katmanı kullanır. Bu noktada “Binance güvenilir mi?” sorusuna “Evet, güvenilirdir” demek yerinde olur. Ancak 2019 yılında Binance’a yapılan saldırıyı ve son olarak FTX gibi büyük kripto borsasının iflas ettiğini göz önünde bulundurarak kullanıcı olarak ihtiyatı elden bırakmamak gerekir.
Binance, kripto paraların takas edildiği bir platformdur. 2017 Temmuz ayında Changpeng Zhao (CZ) tarafından kurulan borsa, kısa sürede büyük ivme yakalayarak sektörün en güvenilir ismi olmayı başardı.
Hong Kong merkezli olarak kurulan Zhao’nun şirketi Beijie Technology, 15 milyon dolar toplayan başarılı bir ICO’nun ardından borsayı faaliyete geçirmiştir. ICO’da para yatıran yatırımcılar, Binance üzerinden para yatırmak için Binance Coin (BNB) satın aldılar.
Kurulduğu günden bu yana sürekli yeniliklere imza atarak kullanıcılarının güvenini oluşturmayı başaran Binance, Coinmarkatcap’te 24 saatlik işlem hacmi bakımından uzun süredir sektörün lideri olmayı başarıyor.
Binance’ı diğer borsalardan farklı kılan en büyük özelliklerinden biri, hizmet seçeneklerinin çok fazla olmasıdır. Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto paraların birçoğunun yer aldığı platformda, ticaret seçenekleri de diğer borsalara göre daha geniştir.
İşte Binance’ın hizmetleri…
P2P ticareti: P2P ticareti, kullanıcıları birbirine bağlayan bir ticaret modelidir. Kullanıcılar arasında kripto para takasının yapıldığı bu ticaret türünde, kullanıcıların tercihlerine bağlı olarak çok çeşitli ödeme seçenekleriyle itibari para ödemelerini kolaylaştırmaktadır.
Kredi / Banka Kartı: Kripto para borsalarının birçoğunda kredi kartı ya da banka kartı ile kripto para almak mümkün değil. Türkiye’de AKBANK, Fibabanka, Vakıfbank ve Ziraat Bankası ile anlaşması olan, diğer bankalardan ise EFT yapılarak işlem yapma kolaylığı sunan Binance, kredi kartı/banka kartı ile 32’den fazla kripto para alınmasını sağlamaktadır.
Spot ticaret: Spot kripto para ticareti, bütün borsa platformlarında kullanılan bir ticaret türüdür. Bu ticaret türünde kullanıcıların kolay bir şekilde işlem yapmasını sağlamak amacıyla geliştirilen Binance, Klasik arayüz (Binance Lite) ticaret çiftlerinin hızlı bir şekilde görüntülemesini sağlayarak kullanıcı dostu bir ticaret anlayışı sunmaktadır.
Daha ileri düzeydeki yatırımcılar için Binance Pro özelliğini geliştiren platform, bu spot ticarette grafiklerin incelenmesi fırsatını sunmaktadır. İleri düzeydeki yatırımcılar, alım-satım işlemlerini yapmadan önce grafikler üzerinden analiz yaparak kripto paraların geleceği hakkında fikir beyanında bulunmaktadır.
Vadeli İşlemler: Vadeli işlemler, yeni kullanıcılar için çok fazla önerilen bir ticaret olmasa da ileri düzeyde grafik okuyan ve temel analiz konusunda bilgi sahibi olan yatırımcılar açısından son derece kazançlı bir sistemdir. Kaldıraçlı işlem olarak da bilinen vadeli işlemler, Binance’in müşterilerine sunduğu bir diğer ticaret türüdür. 125X kaldıraç oranına kadar marj ticaret yapmaya olanak tanıyan Binance, düşük komisyon ücretleri sayesinde kullanıcıların daha fazla para kazanmasına olanak tanır.
Binance Earn: Herhangi bir ticaret yapmadan da Binance’dan para kazanmak mümkündür. Sürekli olarak kendini geliştirmeye devam eden platform, kısa ve öz anlatımı ile yatırımcının varlıklarını borç alarak günlük kazanç vermektedir. Kazanç sistemi, günlük, haftalık ya da 90 günlük olabilecek şekilde kullanıcıların tercihine bırakılmaktadır. Binance earn hizmeti, kullanıcıların pasif gelir elde etmek için kullandıkları bir sistemdir. Belirli dönemlerde kripto stake ederek bu sistemden kazanç elde edilebilir.
Binance İşlem Ücretleri
Binance işlem ücretleri açısından da diğer borsalara göre daha avantajlı bir platformdur. %0.01 işlem ücreti kesintisi yapan platform, referans kodu ile kayıt olan kullanıcılarına ekstra %20 indirim sağlamaktadır. Buna ek olarak Binance Coin (BNB) tutan kullanıcılar tuttukları BNB coin sayısı ve aylık işlem hacmine göre de yine komisyon indirimi alırlar.
Binance komisyon oranları, işleme ve coine göre değişiklik gösterir. Spot ticaret ve marj ticaretinde %0,1işlem ücreti kesintisi yapan platform, vadeli işlemlerde ise satıcılar için %0,02 ve alıcılar için %0,04’lük temel ücret kesintisi (fee) yapar.
Borsaların güvenirliğini anlamanın en etkin yöntemlerinden biri de müşterilerine sundukları hizmetlerdir. Bu anlamda 7/24 canlı destek sayfasından Türkçe konuşan müşteri temsilcileri, Binance ile ilgili yaşanan problemleri hızlı bir şekilde çözüme ulaştırırlar. 15 dilde canlı destek hizmeti sağlayan platform, aynı zamanda e-mail ile iletişim seçeneğini de aktif olarak kullanmaktadır.
Binance güvenilir mi sorusuna ilişkin yaptığımız değerlendirmeden sonra platforma nasıl kayıt olunacağını da hemen açıklayalım.
Binance kayıt işlemi, son derece basit bir şekilde yapılabilmektedir. Aşağıdaki adımları izleyerek Binance üyeliği oluşturma konusunda rahatlıkla sonuca ulaşabilirsiniz.
Binance para yatırma ve çekme işlemleri oldukça kolaydır. Aşağıda adım adım anlattığımız şekilde işlem yapabilirsiniz.
Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra paranızı USDT’ye ya da diğer coinlere çevirebilirsiniz. İster Binance TR uygulaması üzerinden listelenen coinleri alıp-satın, isterseniz de Binance Global hesabınıza para transferi yaparak işlemlerinize buradan devam edin.
Binance para çekme işlemini gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Piyasada yüzlerce kripto borsası olmasına rağmen kullanıcıların büyük bir bölümünün Binance’ı tercih etmelerinin önemli bazı nedenleri var;
Sonuç olarak; Binance güvenilir mi? sorusuna “evet, güvenilirdir” demek yerindedir. Ancak hiçbir kripto borsası, devlet tarafından güvence altına alınmadığı için kullanıcıların ihtiyatlı davranmaları gerekir. Netice itibari ile geçtiğimiz haftalarda dünyanın en büyük türev borsası FTX’in batışına şahit olduk. Bu da hiçbir borsanın %100 güvenilir olmadığını göstermektedir.
Uzman yatırımcılar, tek bir kripto borsası kullanmak yerine farklı borsaları kullanmak ve varlıkları bölmenin riski daha da azaltacağını söyler.
Binance giriş yapmak için https://accounts.binance.com/tr/login linkine tıklamanız yeterlidir. Sahte web sitelere girmemek için adres bölümüne, SSL sertifikasına ve isminin doğru şekilde olmasına dikkat edin.
Binance TR uygulaması, Türk yatırımcılar için özel olarak geliştirilmiş, daha çok bankadan para transfer için açılmış bir uygulamadır. Binance global ile ilişkilendirilen Binance TR de Binance global ekibi tarafından güvenliği sağlanmaktadır.
Binance vadeli işlemler, forex piyasası gibi kaldıraçlı işlemlerin yapıldığı yerdir. Binance 10X, kaldıraçta 10X yani 1:10 oranında işlem yapmak demektir.
Binance, Çin merkezli olarak kurulmuş bir şirkettir. Ancak 2017 yılında Çin’in kripto paraları yasaklaması üzerine şirket merkezini Japonya’ya taşımıştır.
Binance, daha önce birçok önemli kripto para projesinde önemli rol oynayan Çinli Changpeng Zhao’dur. Kısaca CZ olarak adlandırılmaktadır.
SORUMLULUK REDDİ BEYANI: Sitemizde yer alan kripto borsaları ile herhangi bir ortaklığımız bulunmamaktadır. Kripto paralar, yüksek risk içerek yatırım araçlarıdır. Sonbilge.Net, uğrayacağınız herhangi bir zararı garanti etmez.