kripto paralarbitcoinvadeli işlemspot işlemcoinlerresimli sözler

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
09.08.2021
337
A+
A-

Burun estetiği, günümüzde popülerlik kazanmış bir estetik ameliyat türüdür. Burun estetiği, kişilerin tarafından sağlık problemi nedeniyle ya da burun görüntüsünden rahatsız olan kişilerin başvurduğu bir durumdur. Geçmişten günümüze gelişen tıp ile birlikte burun ameliyatları, ağrısız ve kolay bir şekilde saatler içerisinde halledilmektedir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Burun estetiği, burun şeklinden rahatsız olan kişilerin başvurduğu bir estetik operasyon türüdür. Kişiler genellikle burunlarında bulunan fazla kemikten ya da kalın burun derisinden rahatsız olduğu için bu estetik ameliyata ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda burun ucunda düşüklük yaşayan kişilerde, burunlarını kaldırmak amaçlı bu ameliyatı geçirmektedir.

Bazı burun ameliyatlarının gerçekleştirilme sebebi sağlık sorunlarında kaynaklanır. Burun nefes almamızı sağlayan bir organdır. Burunun iç kısmında zamanla et parçası büyüyebilmektedir. Bu da nefes alıp verirken kişilere problem yaratmaktadır. Aynı şekilde burunun kemer kısmında bulunan çıkık kemikler de nefes alıp-vermeyi zorlaştırabilmektedir. Bu nedenle de kişiler estetik ameliyat olmak zorunda kalabilirler.

İlginizi çekebilir: Dünyada En Çok Tercih Edilen Estetik Ameliyat Türleri

Estetik ameliyat hangi nedenle yapılıyor olursa olsun, ilk amaç kişinin nefes alıp verirken zorlanmasını ortadan kaldırmak ve ameliyat sonrasında solunum problemi yaşamasının önüne geçmektedir. Bir estik ameliyat içerisinde birden çok işlem uygulanabilir. Hem fazla olan kemik düzeltilirken hem de burun ucu düşüklüğü problemi giderilebilir.

Burun Estetiği Ameliyatında Kullanılan Yöntemler

Burun estetiği gerçekleştirilirken 2 farklı yöntem kullanılmaktadır. Yöntemler tamamen hastanın uygunluğuna göre belirlenir. Bu yöntemleri belirlemek hastanın elinde olan bir durum değildir. Ameliyatı gerçekleştirecek olan doktor, en uygun yöntemi seçerek hastaya uygulayacaktır.

1- Açık Rinopilasti

Bu yöntem deride kesikler açarak gerçekleştirilir. Genellikle kemikte ya da kıkırdakta bir işlem gerçekleşecekse, hastaya açık ripopilaasti yöntemi uygulanır.

Bu yöntemde burun, deliklerin bulunduğu üst kısımdan kesilerek açılır. Daha sonra derinin altında bulunan kemik ya da kıkırdakta işlem gerçekleştirilir. Aynı şekilde kişi burun kemerinde olan kemikten rahatsızsa ve giderilmesini istiyorsa da açık rinopilasti yöntemi uygulanır.

Burunda gerçekleşen olan kemik işlemleri kapalı bir biçimde tedavi edilemez. Bu nedenle de açık rinopilasti yöntemine başvurulur.

2- Kapalı Rinoplasti

Kapalı rinopiasti de deride kesikler açılmaz. Yapılan müdahaleler burun deliklerinin içerisinden gerçekleşir. Açık rinopilastiye göre daha kısa sürer.

Kapalı rinopilastide iyileşme süreci, açık rinopiastiye göre daha hızlı sürmesinin sebebi ise deride kesiklerin ve yaraların bulunmamasından kaynaklanır. Burun daha az hasar görür ve bu nedenle de hasta daha çabuk iyileşme gösterir.

Burun Estetiği Neden Yapılır?

Burun Estetiği Neden Yapılır?

Burun estetiğinin yapılmasının en temel nedenlerinden biri, doğuştan ya da sonradan oluşan burun şeklinin bozukluğunun nefes almaya en olmasıdır. Kişiler bu nedenle estetik ameliyata başvurmaktadır.

Tabii bu sadece dışarıdan fark edilecek bir durum olmayabilir. Bazen burnun iç kısmında, görünmeyen yerde de meydana gelen bazı bozukluklar nefes alımını zorlaştırabilmektedir.

Sağlık sorunlarının yanında, estetik görünüm olarak burunlarından rahatsız olan kişiler de burun estetiği yaptırabilmektedir.

Burun ameliyatı ile burun yapısında gerçekleştirilebilecek değişiklikler;

  1. Burnun büyüklüğü
  2. Burnun şeklinin düzeltilmesi
  3. Burnun köprüsünde bulunan kemik bozukluğu
  4. Burun ucu düşüklüğü
  5. Burun deliklerinin büyüklüğü

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun estetiği ameliyatında, ameliyat esnası ne kadar önem taşıyorsa, öncesi ve sonrası dönemde o kadar önem taşımaktadır. Ameliyat öncesi dönemde hasta ile doktor bütün detayları masaya yatırarak değerlendirmelidir. Hastanın ameliyata aday olup olmadığı önemli bir konudur.

Doktor, ameliyat olmak isteyen kişinin daha önceden geçirdiği ameliyatları, mevcut durumda bulunan hastalıklarını, kullandığı ilaçları ve bunun gibi önemli konuları değerlendirerek ameliyata uygun olup olmadığına karar verir.

Daha sonrasında elle muayene yapılır. Eğer doktorun gerçekleştirdiği muayene sırasında da bir problem çıkmazsa, hastaya ameliyat için uygun bir zamanda gün verilir.

Burun Ameliyatı Kimlere Yapılamaz?

Burun Ameliyatı Kimlere Yapılamaz?

Burun ameliyatı her isteyene yapılan bir estetik ameliyat değildir. Hastanın uygun durumu ve barındırdığı rahatsızlıklar bu estetik ameliyatı etkilemektedir.

1- Beden Dismorfik Bozukluğu

Bu rahatsızlık bir çeşit psikolojik rahatsızlıktır. Kişinin kendi görüntüsüne aşırı takması ve olmayan kusurları olur gibi görmesinden kaynaklanır. Kişi dışarıdan kimsenin fark edemeyeceği ufacık bir problemi bile çok büyük hale getirerek, yaşamında engel olarak karşısına çıkarır. Eğer kişide bu rahatsızlığın belirtileri varsa mutlaka öncelikle bir psikiyatrı uzmanı ile görüşülmelidir. Psikiyatrı doktoruyla birlikte karar alınarak hareket edilmelidir.

2- Obstrüktif Uyku Apnesi

Bu hastalığa sahip olan kişilerde uyku esnasında beklenmedik bir anda solunum sıkıntıları meydana gelmektedir. Bu nedenle de bu rahatsızlığı taşıyan kişilerin ameliyat geçirmeleri riskli bir durumdur Ameliyat sırasında uzun saatler boyunca uyutulduğunuz için, bu problemin meydana gelmesi ameliyatın seyrini olumsuz yönde etkileyebilir.

3- Kanama Bozuklukları

Ameliyat sırasında meydana gelen kanama bozuklukları çok büyük risk taşımaktadır. Kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bu rahatsızlıkta, kimi zaman hastanın kanı fazla sıvı olduğu için kan kaybı meydana gelir. Kimi zamanda kanın pıhtılaşması sonucu ameliyat esnasında sorunlar meydana gelir. Bu nedenle hastanın bu konuda bir sıkıntı varsa, ameliyat sırasında bir sorun yaşamamak için hastaya öncesinde durumu dengelemek için ilaç takviyesinde bulunulabilir.

Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün müdür?

Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün müdür?

Ameliyatsız gerçekleşen estetik burun operasyonları da mevcuttu. Kişiler anestezi almadan ve uzun saatler sürmeden kısa süreler içerisinde istedikleri buruna sahip olabilirler. Tabi bu burnunuzda istediğiniz değişikliğe göre farklılık gösterir. Eğer kemik ile ilgili bir problemse ameliyat şarttır. Fakat burun ucu düşüklüğü, burunun kemer kısmında bulunan çukurlar, botoks ya da dolgu işlemi ile dakikalar içerisinde gerçekleştirebilir.

Burun Estetiği Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Burun Estetiği Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Dediğimiz gibi burun ameliyatı öncesi süreç, en az ameliyat esnasında ki dönem kadar önemlidir. Hastalar ameliyat öncesi dönemde bazı konulara dikkat etmelidir. Sigara ve alkol kullanımına dikkat etmeli, makyajla ameliyata girmemeli ve ameliyat öncesinde kanını sulandıracak ilaçlar kullanmamalıdır.

Ayrıca kadınlar regl döneminde ve sonrasında ödem toplamaya müsait oldukları için, ameliyatın o zamana getirilmemesi de önemlidir. Ameliyat sonrasında vücut zaten ödem toplayacağı için, regl dönemiyle üst üse gelmesi kişi için zorlu olabilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Burun estetiği ameliyatı sonrasında ilk 1 ay baş bölgesine çok dikkat edilmelidir. Kan akışı o bölgeden sağlandığı için darbelere karşı dikkatli olunmalıdır. Burun estetiğinden sonra doktorunuzun sizin için özel olarak verdiği masaj ve hareketleri uygulamanız da iyileşme sürecinizi hızlandıracaktır.

Yine burun ameliyatı sonrasında da kanamalarınız meydana gelebileceği için, kan sulandırıcı besinlerden ve ilaçlardan uzak durmanız gerekir. Ani hareketlere ve baş dönmelerine karşı da duyarlı olmanız gerekir. Ayrıca ameliyat sonrasında ters bir durum hissettiğinizde zaman kaybetmeden direk olarak doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekir.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

Burun Estetiği Fiyatlandırması 2021

2021 yılı için burun estetiği fiyatını merak ediyorsanız, bu konu için net bir fiyat bulmanız imkansızdır. Yıllar içerisinde bile değişiklik gösterebilecek bu durum, kişiler arasında da farklı fiyatlandırmalara sahiptir.

Burun estetiği fiyatları, kişiden kişiye farklılık gösteren bir durumdur. Kişinin nasıl bir işlem göreceği, daha önce ameliyat geçirip geçirmediği, ne gibi sağlık sorunlarının bulunduğu ve solunum yolundan rahatsızlık yaşayıp yaşamaması, kişinin ameliyat ücretini etkileyen faktörler arasında yer alır.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Hakkında Sık Sorulan Sorular

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burun estetiği (Rinoplasti) burundaki kemer görünümü, burun düşüklüğü, burun - alın arasındaki ya da burun - dudak arasındaki açının düzeltilmesi, burun genişliği, burun kırılmaları gibi deformasyonlar, burun büyütülmesi, burun küçültülmesi veya burundaki asimetrik sorunlar için uygulanır.

Burun Estetiği Kimlere Yapılabilir?

Burun ameliyatı estetik kaygısı olanlar, estetikle birlikte fonksiyonel bozuklukları olanlar ve fonksiyonel sorunları olanlar hastalara yapılabilir.

Burun Estetiği Yaş Sınırı Var mıdır?

Burun estetiği ameliyatı çok sık yapılmakla birlikte, gelişimini tamamlamamış ergen bireylerde tercih edilmemektedir. Burun fonksiyonlarındaki bozukluklar için küçük yaşlarda ameliyat yapılsa dahi, estetik amaçla yapılan ameliyatlar için 18 yaşın beklenilmesi tercih edilmektedir.

Burun Ucu Estetiği Nedir?

Burun ucu estetiği geniş, asimetrik, burun ucunun düşük olduğu ya da çok kalkık olduğu durumlarda tercih edilir. Burun ucu estetiğinden herhangi bir ek neden yoksa burun kemiğine müdahale edilmez.

Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nedir?

Burun operasyonu geçiren hastaların iyileşme süresi kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Burun operasyonu sonrası bir hafta ila 2 ay içerisinde değişiklik gösterebilmektedir. Estetik yapılan burnun tam oturması ise 6 ay ila 1 yıl arasında değişmektedir.

Editör Puanı
Bu yazıyı puanlamak için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.